tiistai 5. maaliskuuta 2013

#103. Neuvola.

Piiiiitkästä aikaa oli neuvola, viimeinkin, ihanaa!
Vihdoinkin tuntu, että meillä jotenkin ajatukset klikkas terkkatädin kanssa, sekin oli kovin ihanaa. :)

17+5 (12+6)
Hb ? (141)
Pissa -/- (-/-)
RR 126/76 (115/75)
Syke 150-160 (160)
Liikkeet +

Mullahan on masennuslääkitys nyt tauolla tän raskauden ajan. Aivan hätätilanteessa saan alkaa sitä syödä, mutta ennen synnytystä se on kuitenkin lopetettava. Terkka alotti tapaamisen sanomalla, et hänestä tuntuu ikävältä, kun joudun olemaan masennukseni kanssa "yksin", joten hän pisti mulle lähetteen neuvolapsykologille. Aika kiva, että tää tuli neuvolan puolelta ja jopa näinkin ajoissa.
Oon itse ollu vähän sillä ajatuksella, että "kärsitään nyt, ei oo ku elokuuhun asti". Keskustelusta harvemmin on mitään haittaa. :)

Liikkeitähän en oo vielä kunnolla tuntenu ja sisäänrakennettu pessimistini teilaa kaikki pienetkin kuplinnat. En välttämättä niitä heti tunnekaan, sillä käsikopelolla terkka arveli, että istukka on aikalailla edessä. Ainakin sai mielenrauhan ootella niitä ensimmäisiä merkkejä. :) Sykkeet oli parhaimmillaan yli 160, kun Irmeli vaihto vähän asentoa ja melskas menemään.
(mun maha myös leviää sivuille, näyttää ihan vaan vatsamakkaralta ja oon tosi kiukkunen, alan kohta kallistua tytön puolelle :D)
Yllättävän pitkään me niitä kuunneltiin, varmaan 5-10 minuuttia. Täti myös koitti kovin etsiskellä kohtaa, jossa kuultais syke ilman sitä "kaikua". Ja sellanenkin kohta löyty, tyyppi oli ihan tasan anturin alla. :)

Tunti meni muutenkin jutellessa. Kotiin sain voimavarakyselyn, perhevalmennusten ajankohdat ja numeron jollekin tädille, joka tulee sitten kotona käymään. Juttelee mun ja avokin kanssa, konkretisoidaan sitä lapsen tuloa. :)
Ens neuvolakäynnillä onkin sit kuulemma luvassa Kelan lappuset jo! Silloin onkin menossa viikko 22. Ihanaa, että tää aika tuntuu nyt jotenkin kulkevan. Tammi- ja helmikuu meni niin henkisestikin hangessa tarpoen, että nyt ois syytäkin alkaa auringon paistella!



Nyt suuntaan kahville ja korvapuusteille. Ekaa kertaa elämässäni leivoin eilen illalla oikeasti hyvää pullaa. :) Vaikkei ulkonäkö taas ihan nappiin osunukkaan.. :D

1 kommentti:

  1. Noniin hyvät neuvolakuulumiset :) Kiva etten oo ainut sivulle leviävä :D Viimeks kun kävin neuvolassa niin vauvan sykkeet oli 150 neuvolantäti vaan sano et ihan tyttösykkeet, mutta eikös teille poikaa lupailtu. Mä vaan siihen sanoin että joo, mutta meille tulee vaan tavallista kauniimpi poika :D

    VastaaPoista